ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΛΑΝΕΣ


  • Μάθαμε ότι είμαστε Έλληνες, Ιταλοί, Αιγύπτιοι, Κινέζοι. Σκλαβώσαμε, σκοτώσαμε, σκλαβωθήκαμε και σκοτωθήκαμε για τη δόξα της πατρίδας μας.
    • Δεν υπάρχουν χώρες, έθνη. Χώρα μας είναι το Σύμπαν, γενέτειρα μας η Γη κι όλοι μας πατριώτες. Οι χώρες αλλάζουν συνεχώς σύνορα, οι άνθρωποι αλλάζουν συνεχώς χώρες, χιλιάδες χρόνια πριν και χιλιάδες χρόνια μετά διαφορετικές φυλές κατοικούσαν και θα κατοικούν σε διαφορετικές χώρες. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι που προσπαθούν να βελτιώσουν τη ζωή τους.
  • Μάθαμε ότι είμαστε Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Ινδουιστές. Σφάξαμε, κάψαμε, σφαχτήκαμε και καήκαμε γι' αυτό.
    • Δεν υπάρχουν θρησκείες. Κάθε άνθρωπος που μπορεί να αντιληφθεί τις άπειρες εσωτερικές και εξωτερικές διαστάσεις του Σύμπαντος και του Είναι του, ας προσπαθήσει να εξυψωθεί σε αυτές. Οι θρησκείες είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στο δρόμο αυτό.
  • Μάθαμε να είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες, Αμερικάνοι, Γιαπωνέζοι, Εβραίοι. Μάθαμε ότι είμαστε ο περιούσιος λαός κι ότι οι άλλοι είναι υποδεέστεροι.
    • Δεν μπορούμε να είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες, Κινέζοι, Αμερικάνοι ή Εσκιμώοι. Περήφανοι μπορούμε να είμαστε μόνο για ότι πετύχαμε μόνοι μας. Για ότι μας συνέβη τυχαία, μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι ή ευγνώμονες. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να διεκδικούμε κανένα κληρονομικό δικαίωμα από τα πολιτιστικά επιτεύγματα των πολιτισμών του παρελθόντος. Αυτά ανήκουν σε όλη την ανθρωπότητα κι έχουν την ίδια αξία για όλους, είτε προέρχονται από την αρχαία Ελλάδα, είτε από την Αίγυπτο, την Κίνα, το Περού ή την Αφρική.
  • Μάθαμε ότι "Εγώ" είμαι πάνω απ' όλα κι όλοι οι άλλοι, όλη  φύση, είναι μόνο για εκμετάλλευση.
    • Δεν υπάρχει «εγώ», δεν υπάρχει «εμείς». Υπάρχει ο αιώνιος Νόμος «Άνθρωπος» ως μια ενιαία ύπαρξη έξω από χρόνο και χώρο κι ο καθένας μας ορίζει το σχετικό χωροχρονικό συνεχές του Νόμου αυτού.

Χιλιάδες χρόνια Πολιτισμού προσπάθησαν να ανεβάσουν την αντίληψη των ανθρώπων προς υψηλότερες κατανοήσεις, ώστε να λάβει την πραγματική του θέση στο Σύμπαν.
Χιλιάδες χρόνια «πολιτισμού» προσπάθησαν να φυλακίσουν τον άνθρωπο στη ζωώδη φύση του.
Κι αυτή η μάχη συνεχίζει να μαίνεται μέσα σε κάθε άνθρωπο. Και καθένας είναι παγιδευμένος ασυνείδητα μέσα στο δίπολο αυτό νομίζοντας ότι ζει.
Κι οι Μεγάλες Πλάνες είναι αυτές που κρατούν παγιδευμένους τους ανθρώπους μέσα σε τεχνητές αντιπαλότητες και πολώσεις, αποτρέποντάς τους έτσι από την αφύπνισή τους, από την ολιστική αντίληψη της Πραγματικότητας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις