ΌΤΑΝ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ

Το μήνυμα το οποίο εδώ και πολλά χρόνια συζητάται στους χώρους της εσωτερικής παράδοσης -ότι "δημιουργείτε τη δική σας πραγματικότητα"-μπορεί να είναι μια επικίνδυνη διδασκαλία, αν δεν εξηγηθεί πλήρως .

Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κανείς για το τι σημαίνει "μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας πραγματικότητα":

(1) Κατ 'αρχάς, πρέπει να εξηγηθεί ότι κανείς δεν "δημιουργεί" τίποτα. Η σχετική διαδικασία έγγειται  στην παρατήρηση ή την ανάμνηση της ύπαρξής του. Στη συνέχεια, με την εστίαση του σε αυτό, προκαλεί την εκδήλωσή του από το πεδίο των άπειρων πιθανοτήτων, το οποίο αποτελεί το άχρονο Εδώ-και-Τώρα του Σύπαντος. Αυτό λοιπόν που δημιουργείται είναι η εκδήλωση της δικής του Εσωτερικής Πραγματικότητας. Από αυτή την άποψη λοιπόν, η δήλωση «Είστε δημιουργός της δικής σας Πραγματικότητας» είναι αλήθεια.

(2) Δεύτερον, πρέπει κανείς να καταλάβει ότι ακόμα και αυτό που λέμε "δημιουργία" των Εξωτερικών Εκδηλώσεων της ζωής μας δεν είναι κάτι που καθένας κάνει μόνος του. Κανένα Εξωτερικό Γεγονός δεν μπορεί να υλοποιηθεί από ένα μεμονωμένο άτομο. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Αυτό που στην πραγματικότητα υλοποιείται είναι η συνισταμένη στα μικροπεριβάλλοντά μας των ανακλήσεων των "πραγματικοτήτων" των ανθρώπων με τους οποιους αλληλεπιδρούμε.

Αυτά τα δύο μικρά σημεία δεν είναι καθόλου "μικρά". Αποτελούν τεράστιες κατανοήσεις που απαλλάσουν από την ψυχική και συναισθηματική πίεση, την απογοήτευση, την πίεση, και τα προβλήματα που ταλαιπωρούν όσους από μας φανταζόμαστε ότι είμαστε υπεύθυνοι για όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο ή, ακόμη περισσότερο, στην προσωπική μας ζωή. Ακόμα δε περισσότερο, τα παραπάνω εργαλεία γίνονται πιο ευεργετικά βοηθώντας μας στην συνειδητοποίηση της αξίας των καθημερινών περιστατικών και την ενσωμάτωσή τους, με μεγαλύτερη ευκολία, στη γήινη εμπειρία μας.


Των ανωτέρω λεχθέντων, αφήνουμε στον ανήσυχο αναγνώστη να ανακαλύψει το νόημα του τίτλου του άρθρου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις